easy site maker

Anyatej tárolása

Mobirise


Minden csepp, drága kincs!

A lefejt anyatejet szeretnéd tárolni, lefagyasztani és felmelegíteni ? 


A BABYMOOV csapata válaszol a kérdéseidre.

Mobirise
Anyatej tárolása

A kisbabák legfontosabb tápláléka az első 6 hónapban az anyatej. Ezért nagyon fontos a megfelelő odafigyelés, a mell ápolása és a higénia. A legelső szempont, amit figyelembe kell vennünk a tárolással és felhasználással kapcsolatosan, hogy az anyatejet megfelelően tiszta környezetben, lefertőtlenített eszközzel és elősterilizált tárolótasakba vagy streil edénybe fejjük le. Elsősorban ezen múlik, hogy a tárolás után fogyasztható-e és ha igen, akkor mennyi ideig az anyatej. 


Mobirise


Milyen higéniai intézkedéseket kell betartani ?

Először is alaposan mossál kezet, sterilizáld le a tároló edényeket a szennyeződés veszélyének elkerülése érdekében. Javasoljuk, hogy a fejésre fertőtlenített eszközzel, steril edénybe vagy anyatejtároló tasakba, a mell lemosása és a kéz fertőlenítése után kerüljön sor.

Ha olyan elősterilizált anyatejtároló tasakot keresel, amely nem igényli a lefejt anyatej átöntését, akkor egyszerűsítheted az életedet a TWIST szoptatókészletével. A tasak biztosítja a 100%-os higéniát.


MobiriseMilyen edény használható az anyatej tárolásához ?

A két fajta lehetőség közül választhatsz :
- műanyag : cumisüveg vagy tárolótasak
- üveg

A legpraktikusabb tárolás az anyatejtároló tasak. Egészségügyi szempontból a fehérvérsejtek (fertőzésellen) jobban megmaradnak, ha a frissen lefejt tejet műanyag tárolóban tartják majd hűtőszekrénybe helyezik;

Az anyatejgyűjtő tasakra érdemes ráírnod a fejés vagy a lejárat dátumát. A legjobb megoldás ha a tárolótasakokat felcímkézed a felhasználhatósági idővel, így mindíg a legrégebbi tejet használhatod fel.

Ha valahova elmentek és szállítani kell az anyatejet, akkor gondoskodj arról, hogy hőtárolós táskába kerüljön az értékes anyatej.

Mobirise
TWIST anyatejtároló tasaknak számos előnye van :

• Nincs szükség a tej átöntésére : fejd le, tárold és végül etesd meg a babádat.
• Elősterilizált tasakok
• 100%-ban hermetikus záródás

+ Egészségügyi információ : A jövőbeli szülők megnyugtatására : az endokrin rendszert károsítóként elismert Bisfenol A (BPA) 2010 óta szigorúan tilos a műanyagok gyártásában. 


Mobirise


Hogyan tárolhatom az anyatejet ?

Ha szeretnéd lefagyasztani a tejet akkor hűtsd elő a hűtőszekrénybenés utána fagyaszd le. Érdemes előhűteni a hűtőszekrényben, mert gyorsabban fog megfagyni, a legjobb egy-két órán belül lefagyasztani a lefejt anyatejet. Az anyatejtároló tasakok helyes fagyasztásában segítségedre lesz a STARTER KIT-ben lévő tároló. 
A frissen fejt tejet nem szabad a korábban lefagyasztott tejre ráönteni !
Olyan adagokban célszerű lefagyasztani a tejet, amelyet valószínűleg egyszerre meg tud enni a kisbabád.
A hűtőben az anyatejből a hideg hatására kirakódik a tejzsír az edéy falára, amit ha átöntünk a tároló edénybe vagy tasakba, akkor zsír- és tápanyagokban szegény, fölözött tejet adunk a babának, ami nem alkalmas a csecsemő táplálására. Éppen ezért, érdemes közvetlenül anyatejgyűjtő zacskóba fejni a tejet. Ebben, segítségedre lesz a TWIST koncepció, mellyel nincs szükséged átöntésre, így a drága anyatej minden cseppjét megmentheted a kisbabád számára.

Lefejed a tejet közvetlenül a tasakba, tárolod, ugyanabban felmelegíted és végül megeteted vele a babát! 

A TWIST segítségével minden etetéskor egészséges, antitestekben és tápanyagokban gazdag tejet adhatsz a gyermekednek.

MobiriseJó tudni !

Friss vagy a fagyasztott anyatejnek
meg kell felelnie néhány iránymutatásnak, amelyeket az alábbi táblázatban foglalunk össze.


A táblázat értelmezéséhez, jó tudni :
• az alábbi adatok nem halmozódhatnak. Pl. ne fagyaszd újra a kiolvasztott anyatejet; ne tedd fagyasztóba a hosszabb időn keresztül hűtőszekrényben tárolt tejet, stb.
• a fel nem használt, vagy az etetés után visszamaradt kiolvasztott tej már nem adható a babának 
• már a kezdetektől fogva figyel

j és tartsd be az alapvető alapelveket: a tej melegítésére ne használj mikrohullámű sütőt, amely elpusztítja az anyatejben lévő antitesteket.
• hűtőszekrényben tárolásnál ügyelni kell arra, hogy ne az ajtajában legyen a tejtároló, mert a gyakori hűtőajtó nyitogatás felmelegedéshez vezethet.

Ötlet : nyomtatsd ki ezt a táblázatot, és helyezd a hűtőszekrény ajtajára.

Mobirise


Hogyan olvaszthatjuk ki, melegíthetjük fel biztonságosan az anyatejet?• Hűtőszekrényben 4-6 órás fagyasztási idővel kell számolni
• Kiolvasztáshoz és melegítéshez meleg vízben forralás nélkül
• A légmentes tárolót hideg víz alá tartjuk, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a meleg vizet
• A kiolvasztáshoz és melegítéshez hagyományos cumisüveg melegítővel, hőmérséklet.szabályozás nélkül, az anyatejben lévő antitestek csökkenésének kockázatával
Babymoov Koozii cumisüveg melegítővel, amely megőrzi az értékes tápanyagokat, fehérjáket és antitesteket az anyatejben a langyos víz folyamatos áramlása révén (maximum 65°C).

A Kozii cumisüveg melegítővel kiolvaszthatod és felmelegítheted az üveges bébiételeket és az anyatejtároló tasakokat is. 
Ez az anyatej melegítésének a legbiztonságosabb és legegyszerűbb módja. 

Mobirise


Hogyan lehet elkerülni az értékes anyatej pazarlását ?• Az anyukák titka: néhányuk a kicsik fürdővizéhez öntik a megmaradt (fel nem használt) anyatejet, mivel annak antiszeptikus, gyógyító és hidratáló tulajdonságai vannak.

• Anyatej-többlet leadása, mert minden csepp számít : ez az egyszerű és nagylelkű gesztus lehetővé teszi a koraszülöttek megfelelő fejlődését és növekedését, ráadásul még pénzt is kaphatsz érte !

Fordulj a legközelebbi Anyatejgyűjtő Állomáshoz vagy a védőnődhöz, ők segíteni fognak neked.


TWIST

Fejd le az anyatejet, tárold és egyszerűen etesd meg a babát.

100% higiénia : nem igényel az anyatej semmilyen átöntést !
100% biztonság : elkerülhető a fertőzés és a kólika kockázata !

Kövess minket!